ComSi | SSL en de wettelijke eisen
2305
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2305,page-child,parent-pageid-1750,ajax_fade,page_not_loaded,,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Toon je bezoekers dat jouw website veilig is!

mét het groene slotje!
slotje

Een SSL certificaat is er al vanaf € 25,- per jaar.

Volgens de Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) is het verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Dit om internetfraude en andere e-criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen.

De Nederlandse overheid erkent dit probleem en daarom adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gebruik te maken van een SSL Certificaat.

In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat:

“De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen”.

Er zijn maar weinig websites die geen persoonsgegevens verzenden. Want niet alleen bij online aankopen of banktransacties worden er vertrouwelijke gegevens verzonden, ook een eenvoudig contactformulier vereist al extra aandacht voor de veiligheid van de identiteit van de bezoekers volgens de Wet bescherming persoonsgegevens.

Een SSL certificaat is de ideale manier om aan bezoekers te tonen én te bewijzen dat de website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig en versleuteld is.

Toon je bezoekers dat jouw website veilig is!

regel vandaag nog een SSL certificaat voor jouw domein!

Welke risico’s lopen mijn KLANTEN

wanneer ik geen SSL certificaat gebruik voor mijn website?

Als jouw website geen SSL certificaat gebruikt dan worden alle gegevens, inclusief persoonsgegevens, onbeveiligd verstuurd over het internet.
 Stel dat er verkeer onderschept wordt dan kunnen deze persoonsgegevens uitlekken.
 Hierdoor kan bijvoorbeeld identiteitsdiefstal plaatsvinden.

Welk risico loop ik ALS EIGENAAR

van de website wanneer ik geen SSL certificaat gebruik op mijn website?

Wettelijk gezien dient jouw website aan bepaalde eisen te voldoen als je werkt met persoonsgegevens.

Zelfs als je een contactformulier in laat vullen op jouw website is een SSL certificaat al gewenst.

Google beloont websites met een SSL certificaat door deze hoger te ranken.

Hoe herken ik een veilige website

en hoe zien mijn klanten dat de persoonsgegevens versleuteld worden?

Een pagina met een geldig SSL certificaat herken je door de toevoeging van het groene slotje en https:// voor de domeinnaam.